Na een succesvolle organisatie van de 14 Memorial Bjorn Serneels wonnen de Herentalse gymnasten van Corpus Sanum 2 zilveren medailles op het Internationaal Toernooi Frivolten-Cup in Herrljunga Zweden.

De gymnasten, trainers en juryleden weten het al: de Memorial Bjorn Serneels staat borg voor een goede organisatie. Een vlot wedstrijdverloop, efficiënt telbureau, verzorgd middagmaal voor de juryleden, snelle bediening aan de toog en niet te vergeten een culinair hoogstandje aan de barbecue. Een grote groep medewerkers van de club is daar veranywoordelijk voor.
En er waren ook goede prestaties van de eigen leden op de wedstrijd. Overwinningen op Dubbelmini waren er voor Kaat Sels (benjamin C), Robbe Eelen (benjamins C), Sofie Bulckens (miniemen C), Jente Verdonck (beloften C), Anouk Caers (beloften B), Roxane Geeraerts (jongeren A) en Yoni Verdonck (beloften A). Op Tumbling was er goud voor Lune Verhofstede (benjamins C), Jennifer Verreeth (miniemen B) en Silke Verhofstede (belofte B). Voor Trampoline mochten op het hoogste schavotje Rune Dauwen (miniemen C), Anouk Caers (beloften B), Roxane Geeraerts (jongeren A), Yoni Verdonck (belofte A) en Anouschka Boons (seniors A).
 
Met een delegatie van 7 Trampolinespringers werd er het voorbije weekend deelgenomen aan het Internationaal Toernooi Frivolten-Cup in Herrljunga Zweden. Er waren meer dan 400 deelnemers uit 15 landen (oa. Rusland, Portugal, Groot Brittannië, USA, Canada, Duitsland en alle Scandinavische landen). Het was een hoogstaand toernooi, waarin de Herentalsenaren zeer sterk hebben gepresteerd. Op Dubbelmini plaatste al de Corpus Sanumgymnasten zich voor de finale (beste 8) en op Trampoline waren er ook nog eens 3 finaleplaatsen. Zeer sterke prestatie in de breedte en ook in de top van het klassement. Zo stonden Roxane Geeraerts (U12) en Yoni Verdonck zelfs aan de leiding na de voorronde. In de finales trokken de Russen hun trukendoos open en hadden nog veel achter de hand. Roxane en Yoni behaalden elk een zeer mooie 2de plaats op Dubbelmini. Anouschka Boons werd evenals Britt Caers 4de. In een zeer sterk bezette Trampolinewedstrijd eindigde Yoni Verdonck (U13) op een prachtige 6de plaats en Roxane Geeraerts (U12) werd 7de, net als Anouschka Boons (open seniors). Voor de meeste was dit een eerste Internationale wedstrijd met een positieve ervaring.
 
Zaterdag 26 mei organiseert Corpus Sanum voor al haar recreatieve leden een Brevettendag in turnzaal Vossenberg. Iedereen welkom om te komen kijken.
 
 
Foto;   Volledig Corpus Sanumpodium met als winnaar Sofie bulckens
            De Corpus Sanum deelnemers in Zweden.